Бісквіт на форму 18см:
Яйця-100 г
Цукор-65 г
Інвертний сироп (не обов’язково) -10 г
ваніль
Борошно-55 г
Какао-порошок-7 г
Масло вершкове-17 г
Молоко-30 г

Крем:
Жовтки-23 г (1 яйце)
Цукор-15 г
Крохмаль кукурудзяний-10 г
Молоко-125 г
ваніль
Масло вершкове 10 г
Темний і молочний шоколад-60 г (по 30 г)
Вершки від 30% -40 г
+
Желатин 200 бл-2 г
Вершки від 30% -100 г
Полуниця
Ганаш:
Темний шоколад-50г
Вершки від 30% -50г

Бісквіт. На паровій бані перемішати цукор, яйця і сироп до розчинення цукру. Зняти з лазні і збити міксером до пишноти.
Просіяти борошно, змішане з какао, акуратно перемішати лопаткою.
Окремо розтопити масло і змішати з молоком. Додати сюди 1/6 частину тіста і перемішати. влити
до основного тесту, акуратно перемішати знизу вгору.
Перелити тісто у форму, випікати в розігрітій до 180С духовці 25 хв. Остудити на решітці.

Крем.
Молоко довести до кипіння.
Окремо змішати жовток з цукром і крохмалем. Влити сюди трохи молока, перемішати, потім перелити до решти молока. Повернути на вогонь і, постійно помішуючи, довести крем до загустіння, він повинен пару раз “булькнути”.
Окремо розтопити 60г шоколаду 40г вершків. Влити наверх (через сито) крем, перемішати, додати масло.

Крем перелити в широке блюдо, накрити плівкою і швидко охолодити.

У холодний крем влити розтоплений желатин і додати збиті вершки 100г, перемішати.

Збірка.
Зрізати краю бісквіта кільцем 16 см, розрізати корж на 2.
Кільце для збірки прокласти ацетатної плівкою. Помістити 1 корж. По стінах викласти слайси полуниці, нанести частина крему. У крем помістити цілі ягоди полуниці, залити зверху кремом, що залишився.
Накрити другим коржем.
Торт охолодити.
Потім зверху можна його покрити на ваш вибір:
Збитими вершками, прикрасити ягодами. Або ганашем, як зробила я.
Просто розтопіть разом шоколад і вершки і вилийте на холодний торт. Охолодіть ще хвилин 30.

Торт можна їсти вже через години 2 після складання.
Бісквіт виходить прекрасним і не вимагає оживляти. Ніжний крем і ягоди полуниці добре доповнюють смак.

Залишити відповідь

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.