Приготування меренги

Відокремлюємо жовтки від білків. Для білого безе додайте пару крапель соку лимона (або пару кристаликів лимонної кислоти), він же є консервантом і стабілізатором для меренги. Додаємо щіпку солі і ставимо збивати на середній швидкості міксера до появи пухирців, потім поступово додаємо цукор і збільшуємо швидкість до максимуму. Збивати будемо до твердих піків.

Поки збивається ми готуємо лист, закриваючи його пергаментом і включаємо духовку розігріватися. 180С режим з конвекцією.⠀

Коли меренга буде готова, викладаємо її на пергамент відступаючи від краю 5-6 см і висотою близько 2 см. І ставимо випікатися на 30 хв.

Приготування сир Маскарпоне

Як що ви не хочете робити самі, можна покласти будь-який вершковий сир Креметте, Філадельфія, Альметте або покупної Маскарпоне.

Для домашнього сиру нам знадобяться: вершки жирністю 10% 500мл. і сік лимона (можна замінити лімонная кислота 5г. розбавлена ​​водою 160мл., нам знадобитися приблизно 5 ст.л.). В середньому з 500мл.слівок виходить 200г. Маскарпоне.

Наливаємо вершки в сотейнику і ставимо на середній вогонь, підігріваємо до появи плівки на поверхні (t≈70 ° C). Як тільки плівочка з’явилася знімаємо з вогню і додаємо сік лимона або лимонну воду, 5-6 столових ложок, до того поки не з’являться крупинки, акуратно і повільно заважаємо.

Виливаємо на сито з марлею і залишаємо на 30 хв. Чим довше сир буде знаходиться на ситі, тим щільніше він буде ставати. Ми в основному використовуємо більш м’який сир. Потім пробиваємо блендером, до однорідної маси.

Фруктова начинка

Начинкою може бути абсолютно будь-яка фрукта, як свіжа так і заморожена. Якщо фрукти свіжі, ми їх ріжемо і кладемо в рулет відразу. Якщо ягода заморожена, ми її проварюємо з цукром і крохмалем.

Інгредієнти:

Яйця – 5шт.

Цукор – 200г.

Цукрова пудра – 45г.

Сир Маскарпоне – 100г. або зробимо Маскарпоне самі (вершки 10% 500 мл. і лимонна кислота)

Слівкі 33% -100г.

Полуниця або будь-яка інша фрукта за вашим бажанням – 100г.

Кукурудзяний крохмаль – 10г.

Цукор – 50г.

Посуд, в якій збиваєте яйця, повинен бути абсолютно сухий і знежирений.

Залишити відповідь

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.