Дакуаз (від франц.dacquoise) – традиційний для Південного Заходу Франції торт, представляє з себе коржі з горіховою меренги, перешаровані збитими вершками або масляним кремом. Багато кондитери під словом дакуаз мають на увазі саме самі коржі.

Французьким словом «dacquoise» величають короля бісквіта, який зовні покритий хрусткою скоринкою, а всередині м’який, ароматний і соковитий навіть без всякої просочення. Родзинка десерту в тому, що для приготування коржів використовують мигдалеву або фундучную борошно. Це традиційний, класичний варіант дакуаза.

Існують ще й різновиди з додаванням ягід, фруктів, шоколаду та інших продуктів, які практично не виділяють сік, а значить, не зіпсують тісто. Від цього і різноманіття в назві кулінарного шедевра: фісташковий; шоколадний; кокосовий; лимонний; манговий; полуничний.

Залишити відповідь

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.